KERANOVA partner Zlínského očního festivalu

 KERANOVA partner Zlínského očního festivalu

KERANOVA je dynamická mladá společnost, která vyvíjí novou generaci oftalmochirurgických přístrojů s unikátní technologií; využívá rozvíjející se vědu fotoniky ke konstrukci ultrarychlých lékařských laserů.


Oční klinika Gemini se v čele s primářem Pavlem Stodůlkou dlouhodobě podílí s francouzským výrobcem KERANOVA na vývoji unikátního laseru s robotickým ramenem, který se vyznačuje mimo jiné vysokou rychlostí jednotlivých kroků během operace. Vůbec poprvé na světě se operace tímto laserem s úspěchem uskutečnily na očních klinikách Gemini ve Zlíně a Průhonicích.

 

Nyní pracují na zdokonalování jednotlivých funkcí femtomatrixového laseru. V současnosti byly ukončeny klinické zkoušky a laser je v procesu schválení k získání certifikace a mohl se tak uvést do klinické praxe.

Posláním společnosti KERANOVA je umožnit chirurgům a pacientům přístup k chirurgii zítřka, tj. k přesné, opakovatelné, bezpečné, rychlé a pro pacienty šetrné chirurgii. Chirurgii, která je stále více automatizovaná tak, aby se rizika spojená se zákrokem neustále snižovala a naopak se zvyšovala jistota chirurgických výsledků. Zároveň aby se všem pacientům umožnily rovné příležitosti.

 

Více o společnosti KERANOVA naleznete zde.