Pražský oční festival 2024: Oslava inovací v oftalmologii

 Pražský oční festival 2024: Oslava inovací v oftalmologii

První listopad se letos ponese ve znamení inovací a odborných diskuzí na již tradičním Pražském očním festivalu, který se opět uskuteční v paláci Žofín.

 

Mezi potvrzenými přednášejícími XII. ročníku kongresu najdeme taková jména jako

doc. MUDr. Jiří Pašta, CSc., FEBO, jeden z předních specialistů na kataraktovou a refrakční chirurgii, a MUDr. Pavel Stodůlka, Ph.D., FEBOS-CR, prezident festivalu a zakladatel sítě očních klinik Gemini. Dále se můžeme těšit na příspěvky od primářů renomovaných pracovišť, jako je doc. MUDr. Jan Novák, CSc., FEBO z Pardubické nemocnice nebo

MUDr. Michal Janek, emeritní primář Očního centra Praha.

 

Letošní ročník bude opět nabitý nejen odbornými přednáškami, ale i zajímavými tématy. Jedním z nich je například přednáška rehabilitačního lékaře MUDr. Petera Olšáka, který představí elektroakupunkturu v léčbě poranění míchy.

 

Festival se letos zaměří i na výročí významného milníku v oftalmologii – 75 let od implantace první nitrooční čočky. V rámci sekce Inovace budou přední čeští oftalmologové diskutovat o současném vývoji v oblasti implantací nitroočních čoček, nových diagnostických technologiích a chirurgických metodách, které zásadně mění přístup k léčbě očních onemocnění.

 

Tento ročník Pražského očního festivalu slibuje inspirující a obohacující program plný odborných debat, které budou zásadní pro všechny, kteří se zajímají o moderní trendy v oftalmologii.

Proto neváhejte a registrujte se do konce září za zvýhodněnou cenu! 

Těšíme se na viděnou 1. listopadu v Praze.